Afdrukken... | Sluiten

Microsoft Internet Explorer 6 Service Pack 1

Internet Explorer 6 Service Pack 1 (SP1) is de meest recente versie van de Internet Explorer 6-kerntechnologieën in Windows® XP Home Edition en Windows XP Professional. Met Internet Explorer 6 Service Pack 1 kunnen gebruikers van Windows XP, Windows Millennium Edition (Windows Me), Windows 2000, Windows 98 en Windows NT® 4.0 Service Pack 6a op een persoonlijke, betrouwbare en flexibele manier surfen en genieten van het beste van het Internet. De totale downloadgrootte voor een standaardinstallatie is ongeveer 25 megabytes (MB). Het installatieprogramma downloadt echter alleen de bestanden die u nodig hebt voor uw computer, waardoor de grootte van de download kan variëren van 11 tot 75 MB.

Persoonlijk, betrouwbaar en flexibel surfen op het Internet
Internet Explorer 6 SP1 is de volgende update voor de bekroonde Internet Explorer-technologieën. Deze update zorgt dat u op een persoonlijke, betrouwbare en flexibele manier op het Internet kunt surfen. Internet Explorer 6 SP1 bevat verbeteringen op Internet Explorer 6, waarin al veel nieuwe en verbeterde functies waren opgenomen die de uitvoering van uw dagelijkse taken vereenvoudigen en zorgen dat persoonlijke informatie op het web ook persoonlijk blijft. Internet Explorer 6 SP1 bevat onder andere patches en updates voor Internet Explorer 6, waarin de betrouwbaarheid van webbrowsers al was vergroot met de service voor het registreren van fouten. Met de nieuwe innovatieve browserfuncties, zoals een mediabalk, een werkbalk voor afbeeldingen, automatisch aanpassen van de grootte van afbeeldingen en meer, kunt u het web ervaren zoals u dat wilt.

Hulpmiddelen voor het beschermen van uw privacy
Internet Explorer 6 SP1 bevat zowel alle voorgaande patches en updates als verbeteringen betreffende veiligheid en betrouwbaarheid. Ook met Internet Explorer 6 SP1 bepaalt u hoe uw persoonlijke gegevens worden gebruikt door websites die u bezoekt, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over beveiliging of privacy. Internet Explorer 6 SP1 bevat tevens eenvoudige hulpmiddelen waarmee u bepaalt welke gegevens websites over u kunnen verzamelen. Ook het platform voor privacybeleid (P3P) wordt ondersteund, een technologie die momenteel wordt ontwikkeld door het World Wide Web Consortium (W3C). P3P helpt de persoonlijke gegevens van gebruikers op het Internet te beschermen door de procedure te vereenvoudigen waarmee wordt aangegeven of en onder welke omstandigheden persoonlijke gegevens aan websites worden doorgegeven. Microsoft blijft gebruikers helpen om hun privacy op het Internet te beschermen door de huidige privacyfuncties voor het web te verbeteren en extra controlemogelijkheden toe te voegen aan toekomstige versies van Internet Explorer.

Verbeterde betrouwbaarheid van webbrowser
Met Internet Explorer 6 SP1 voegt u patches en updates toe aan Internet Explorer 6, waarin de betrouwbaarheid van Internet Explorer al was vergroot, waardoor u nog stabieler en zonder fouten kunt surfen op het Internet. De nieuwe functies voor foutregistratie helpen u om potentiële problemen te identificeren die in toekomstige updates voor Windows Internet-technologieën moeten worden opgelost. Als u een probleem hebt, kunt u de informatie over het probleem via het hulpmiddel voor foutregistratie automatisch uploaden naar Microsoft, waar de gegevens worden geanalyseerd.

Het web ervaren zoals u dat wilt
Of u het web nu gebruikt voor het lezen van e-mails, nieuws of sportverslagen, om on line te winkelen, muziek af te spelen, video's te bekijken of uw afbeeldingen te delen met vrienden, familie of collega's, met Internet Explorer 6 SP1 is dit eenvoudig, spannend en leuk.

Snel en eenvoudig geavanceerde webtoepassingen ontwikkelen
Internet Explorer 6 SP1 voegt patches en updates toe aan Internet Explorer 6, waarmee het Windows-platform is uitgebreid om ontwikkelaars in staat te stellen webtoepassingen te bouwen en informatieve inhoud te ontwikkelen. Internet Explorer 6 SP1 biedt uitgebreide ondersteuning voor op standaarden gebaseerde Internet-technologieën waardoor ontwikkelaars eenvoudiger en sneller gebruik kunnen maken van deze technologieën. De verbeteringen aan het programmeermodel, zoals verbeterde DHTML-functies, breiden de mogelijkheden van het webontwikkelplatform van Windows nog verder uit.

Vergrote ondersteuning van standaarden
Internet Explorer 6 SP1 biedt een platform met veel functies voor het bouwen van webtoepassingen en het ontwikkelen van informatieve inhoud voor gebruikers. Zowel documentobjectmodellen (DOM) als trapsgewijze opmaakmodellen (CSS) op niveau 1 worden volledig ondersteund, waarmee de ondersteuning van op standaarden gebaseerde Internet-technologieën is uitgebreid en waardoor ontwikkelaars eenvoudiger en sneller gebruik kunnen maken van deze technologieën. Internet Explorer 6 SP1 ondersteunt standaarden die zorgen dat pagina's snel, consistent en zonder fouten in de browser worden uitgevoerd.

Eenvoudigere toepassing en ondersteuning
U kunt de Internet Explorer 6 SP1-technologieën aanpassen met de Internet Explorer Administration Kit (IEAK) 6 SP1, waardoor de uitvoering en ondersteuning eenvoudiger is dan ooit. IEAK 6 biedt krachtige, eenvoudig te gebruiken opties die zijn ontwikkeld om tijd en geld van beheerders te besparen bij het toepassen en beheren van weboplossingen.

Internet Explorer 6 SP1 biedt de eindgebruiker die door de inhoud op het web bladert, de IT-beheerder die zorgt voor de uitvoering en het onderhoud van de Internet-technologieën van Windows en de webontwikkelaar die geavanceerde webinhoud ontwikkelt, de vrijheid om te genieten van het beste dat het Internet heeft te bieden.

Zie artikel Q326489 in de Microsoft Knowledge Base (KB) voor een lijst met onderwerpen die worden besproken in Internet Explorer 6 SP1. (Deze site is in het Engels.)

Systeemvereisten
Minimale systeemvereisten voor Internet Explorer 6 SP1:

Voor bepaalde componenten hebt u wellicht extra systeembronnen nodig die hierboven niet worden vermeld.

Opmerking Setup installeert het merendeel van de bestanden van Internet Explorer 6 SP1 op het station waarop ook het Windows-besturingssysteem is geïnstalleerd, ongeacht welke locatie u voor de installatie opgeeft. Als u ruimte op uw vaste schijf moet maken om aan de benodigde schijfruimte voor de installatie te voldoen, doet u dat op de schijf waarop het Windows-besturingssysteem is geïnstalleerd.

Beginnen
Start de computer opnieuw op om de installatie te voltooien.

Gebruikers van Windows 2000 en Windows XP Er is geen aangepaste installatie van Internet Explorer 6 SP1 mogelijk voor de besturingssystemen Windows 2000 of Windows XP.

Installatie verwijderen
Zorg dat Internet Explorer 6 SP1 niet wordt uitgevoerd.
  1. Klik op Start en kies Instellingen en Configuratiescherm. (Klik in Windows XP op Start en Configuratiescherm.)
  2. Dubbelklik op Software.
  3. Selecteer Microsoft Internet Explorer 6 SP 1.
  4. Klik op Toevoegen/Verwijderen (Wijzigen/Verwijderen in Windows 2000 en Windows XP).
  5. Afdrukken... | Sluiten